Zoals ik vorige week schreef zijn er twee soorten foto’s die ik maak: natuurdetails en abstracte zwart-witte foto’s. Omdat ik zoveel foto’s had gemaakt in de Botanische tuinen, heb ik deze blog opgedeeld in twee delen. Vorige week de natuurdetails, deze week de abstracte/zwart-witte foto’s.

Ik schreef al op mijn Instagram dat ik ervan hou om boomschorsen te fotograferen. Ik hou van de structuur en de altijd nieuwe figuurtjes, lijnen en groeven. In zwart-wit komen die structuren mooier uit vind ik.

foto, boom, schors, boomschors, zwart-wit, abstract, structuur
In de Botanische tuinen waren natuurlijk ook genoeg bijzondere bomen te vinden. Weet iemand bijvoorbeeld van welke boom onderstaande schors is?

boom, schors, boomschors, foto, zwart-wit, strepen, lijnen, structuur
De druppeltjes die dag (van de miezerregen) leverden ook in zwart-wit mooie plaatjes op:

blad, cactus, zwart-wit, foto, plant, druppels, regen

plant, zwartwit, blad, foto, abstract, lijnen, bladeren, blaadjes, kas, botanische tuinen, utrecht
De Botanische tuinen zijn gebouwd rondom Fort Hoofddijk. In de tuinen zijn daarom bunkers te vinden en van het hoogteverschil van de bomvrije bergplaatsen is gebruik gemaakt door er de grootste rotstuin van Nederland op aan te leggen. Voor mij weer erg bevredigend voor mijn fotografische blik, want die oude muren bieden mooie structuren en lijnen.

fort hoofddijk, muur, zwartwit, zwart-wit, lijnen, structuur, oud, bunker, botanische tuinen, utrecht
Dit is een stuk muur van het fort.
vlakken, zwart-wit, lijnen, plantjes, vetplanten, rotstuin, muur, botanische tuinen, utrecht
Dit is een stuk van de rotstuin, waar de plantjes op de muren groeien.

Op weg naar de volgende fotoblog!


Een aantal van deze foto’s zul je binnenkort natuurlijk ook weer terugzien in mijn Werkaandemuur-shop.