Ik besloot mezelf even uit te dagen:

  • Een uitje buiten de veilige grenzen van de stad Utrecht
  • Met de trein, wat misschien wel een jaar geleden was dat ik ergens naartoe ging met de trein
  • De drukte opzoeken (want zouden er ooit rustige dagen zijn in de Keukenhof?)
  • Een lange dag: de reistijd was bij elkaar opgeteld drie uur en al fotograferend kom je langzaam vooruit door zo’n park
  • En heel veel lopen (oftewel, de actiefste dag sinds mijn operatie in november)

Dus daar ging ik dan in alle vroegte op een super zonnige dag. Deze foto maakte ik met mijn telefoon bij de bushalte.

bushalte, utrecht, zwart-wit. schaduwen, zon, smartphone, iphone, fotografie
Je ziet hier goed hoe fel de zon scheen en wat een grote slagschaduwen dat veroorzaakte. Wat soms lastig kan zijn met fotograferen, omdat het zulke grote licht-donkercontrasten veroorzaakt. Maar je kunt er natuurlijk ook gebruik van maken…

Aangekomen in de Keukenhof: tulpen en zonlicht

Ik had wel verwacht dat er toeristen zouden zijn, maar zóveel toeristen… Ik voelde me zelf even toerist voor een dagje, omdat ik overal in het Engels aangesproken werd en ik nauwelijks Nederlands om me heen hoorde. Het goede weer droeg daar wel aan bij natuurlijk.

Bij onderstaande foto’s heb ik gebruik gemaakt van het zonlicht dat door de bloemblaadjes van de tulpen scheen.

foto, tulp, roze, zonlicht, natuur, bloem, fotografie

tulpen, keukenhof, zonlicht, rode tulpen, doorschijnend, fotografie, foto, natuur, bloemen
Deze foto is ook te koop op werkaandemuur.

tulpen, keukenhof, zwart-wit, schaduw, licht
Ik probeer altijd om niet alleen naar het onderwerp zelf te kijken (bloemen), maar ook naar andere fotogenieke onderwerpen in de omgeving. Zoals de schaduw van deze tulpen.

Bloesem

Ik wilde al heel lang mooie foto’s van bloesem maken, maar het was me tot op heden nog niet gelukt om de perfecte foto te maken. In de Keukenhof keek ik mijn ogen uit. Ik was precies op tijd voor mooie bloesemfoto’s.

bloesem, roze, keukenhof, natuurfotografie, bloemetjes

Een andere kijk op een bloesemboom: de weerspiegeling in het water.

Andere bloemen in detail

Gerbera, foto, natuurfotografie, paars, keukenhof, print
Deze foto is ook te koop op werkaandemuur.

tulpen, keukenhof, bloemen fotograferen


Ik heb mijn Facebookvrienden gevraagd mee te denken over welke foto’s ik hier zou plaatsen. Ik had namelijk meer dan 300 foto’s gemaakt! Lang niet alles wat mijn vrienden mooi vonden kwam overeen met wat ik zelf gekozen had! Daarom vond ik het wel leuk om het een keer zo te doen. De onderste foto kreeg bijvoorbeeld de meeste likes, maar die vond ik zelf te onscherp. Maar ik weet ook dat ik erg kritisch kan zijn op de technische kwaliteit van een foto, terwijl de kwaliteit niet altijd het belangrijkste hoeft te zijn van een foto.

’s Avonds kreeg ik migraine. Maarja, ik had dan ook daadwerkelijk veel gedaan, dus het was niet gek dat mijn lichaam daar een reactie op gaf.

Zoek je soortgelijke foto’s voor in je kamer, kantoor of praktijk? Kijk dan even in mijn werkaandemuur-shop.