Op een zonnige zaterdagmiddag had ik spontaan zin om ergens naartoe te gaan. Ik nam de bus naar Sterrenwijk en liep de Utrechtse singel af, wat ook wel het Zocherpark genoemd wordt. Ik heb maar de helft gehad geloof ik, want de hele route is zo’n vijf kilometer lang en volgens mijn telefoon had ik drie kilometer gelopen. Bij de Stadsschouwburg nam ik de bus weer terug. Het was prachtig! De zon scheen door de oude bomen en dat leverde mooi licht op om te fotograferen. Ook wel lastig, want er was veel tegenlicht, maar mijn camera (Sony Nex 5R) kan dat redelijk goed aan. Er zit ook een voorgeprogrammeerde tegenlicht-stand op.

utrecht, singel, gracht, zocherpark, mensen, wandelen, druk, schaduwen
Het was vrij druk in het Zocherpark op zaterdagmiddag! Veel wandelaars, hardlopers, en mensen met honden. Dat laatste gaf trouwens een vervelende bijkomstigheid. Het stonk namelijk overal naar hondenpis. Zelfs toen ik thuiskwam rook ik het nog om me heen.

Fotoblunder

Het probleem is alleen… ik ben gewoon niet zo goed in iets anders dan details fotograferen. Dat heb ik al eens eerder geschreven, maar dat was nog wel een redelijk gelukte foto. Hieronder zie je het probleem:

utrecht, singel, gracht, zocherpark, blauwe lucht, foto, landschapsfotografie
Best een mooie foto op het eerste gezicht!
hond, poepen, utrecht, singel, gracht, boten
Oeps… een kakkende hond in beeld.

Er zijn dan gewoon teveel details waar ik op moet letten, waardoor ik het overzicht verlies.

Dus zal ik jullie verder de detailfoto’s van dit uitstapje laten zien. 😉

bomen, takken, water, weerspiegeling, negatief, zwart-wit, zwartwit
Door de felle zon waren er veel weerspiegelingen te zien in het water. Erg mooi. Zo ook deze bomen, die door de foto in negatief te zetten, wel wat weghebben van aderen.

boom, schors, boomschors, zwartwit, zwart-wit, zon, straal, structuur
Boomschors inspireert me. Zoals je op werkaandemuur kunt zien heb ik meerdere foto’s van bomen of patronen in hout gemaakt. Op deze foto speelt het licht ook nog mee. Leuk detail: 400 van de bomen in singelgebied zijn ouder dan 100 jaar! Sommige bomen staan er al sinds de aanleg van het park tussen 1830 en 1870.

Muur, Utrecht, singel, kleur, structuur, mosmuur, verdediging, zwart-wit, zwartwit, zon, utrecht, singel, zocherpark
Met muren heb ik datzelfde. Vooral oude muren, omdat de structuur altijd anders is. Dit is een stukje van bastion Sonnenborgh, waar de sterrenwacht van Utrecht op gebouwd is.

Voor deze laatste foto heb ik iets leuks bedacht. Door je e-mailadres hieronder in te vullen kun je hem gratis downloaden als wallpaper voor je computer of telefoon (in kleur of zwart-wit!). Door je e-mailadres in te vullen verschijnt er direct een downloadlink en ontvang je voortaan een update als ik een blog online plaats.

Download de wallpaper in zwart-wit:

Download de wallpaper in kleur: