Opstaan om 7.30 uur op zaterdag kostte even wat moeite, want op vrijdagavond houd ik me niet aan grenzen en ga ik iets leuks doen, no matter what. Uiteraard heb ik me een klein beetje ingehouden, maar van 2.00 tot 7.30 uur slapen blijft karig met mijn zieke lijf. Het plan was om een weekendje naar mijn ouders te gaan die in de Achterhoek wonen.

Ik kon meerijden met mijn zusje, die om 8.30 uur voor de deur zou staan. Mijn systeemcamera had ik heel bewust ingepakt (hoe Pleuntje reageerde op het inpakken van mijn koffer zie je op Instagram). Mocht ik niet ver komen… alleen de tuin van mijn ouders is al fotogeniek. Daar begon ik dus:

hortensia, bloem, winter, herfst, geraamte, doorzichtig, blad, bruin
Hortensia’s vind ik prachtig in de winter. Vooral als het geraamte van het blad zichtbaar is. De eerste pogingen waren niet scherp, maar omdat dit blad zich in de tuin van mijn ouders bevond kon ik makkelijk nog een keer terug om een verbeterde versie te maken. šŸ™‚

helikopter, helikoptertje, druppel, druppels, auto, donkerblauw, plant, natuur, foto
Ok, deze foto is enigszins geƫnsceneerd. Ik zag het helikoptertje op de grond liggen en vond de natgeregende motorkap van de auto die ernaast stond wel een mooie achtergrond.

Op zondag maakten we een wandeling. Mijn ouders wonen in Varsseveld, een dorpje in de Oude Ijsselstreek. Ook wel bekend als het geboortedorp van Guus Hiddink.

boom, heg, schaduw, zwartwit, natuur, fotografie, lijnen
We waren een paar honderd meter onderweg toen ik stopte om deze foto te maken. ‘Wat gaat ze nu weer fotograferen?’ vroeg mijn zusje, die blijkbaar niks bijzonders zag. ‘De schaduw op de heg’, antwoordde mijn moeder. ‘Anne ziet dat soort dingen.’ Ik zie inderdaad veel als ik door mijn camera naar de wereld kijk. Ik let dan ook op schaduwen, lijnen, structuren, enzovoort. In dit geval een schaduw.

Zwart-wit bleek wel een thema die middag. Zo zag ik dit blaadje dat tussen een hekwerk hing:

blaadje, blad, hekwerk, boomstam, hek, zwart-wit, natuur, hofshuus, varsseveld, achterhoek
Tien minuten lopen van het huis van mijn ouders ligt het Hofshuus, een museumboerderij. Achter het Hofshuus ligt een vijver waarover een houten pad is gemaakt. Daar maakte ik, wederom, een zwart-wit foto.

latten, brug, hout, zwartwit, hofshuus, vijver, varsseveld, achterhoek, museumboerderij, abstract, lijnen
Dit is een enigszins abstracte foto geworden, maar hoe de brug er in totaal uitziet, zie je in de header. Nouja, ok, nog niet helemƔƔl. Ik ben niet zo goed in overzichtsfoto’s. šŸ˜‰

De zon scheen prachtig die middag en daar maak ik natuurlijk graag gebruik van in mijn foto’s:


Zondagavond werd ik ook weer thuis afgezet door mijn zusje. Luxe! Eenmaal thuis duurt het dan altijd best even voor ik weer geland ben. Het bewerken van de foto’s die ik maakte op de andere plek en het schrijven van deze blog helpen daarbij.

Ik heb inmiddels een shop op Werk aan de muur! Welke foto uit deze blog zou je daar terug willen zien?