Follow my blog with Bloglovin

Als je me al even volgt is de kans groot dat je weleens van de ‘Steuntje in de rug’-kaarten gehoord hebt. Het zijn beterschaps- en sterktekaarten die geschikt zijn voor een groter aantal situaties. Bijvoorbeeld voor als iemand chronisch of psychisch ziek is, of als iemand niet meer beter wordt. Begin 2016 heb ik ze geïntroduceerd en het was een succes! Er zijn inmiddels zo’n 150 sets in omloop. Er zijn er nog 50 beschikbaar- kijk in de shop!

kaarten, beterschap, sterkte, chronisch ziek, ziek, foto's

Het afgelopen jaar heb ik veel feedback gehad op de kaarten en daarmee ontstond er ook een nieuw plan voor de vormgeving. Toen ik de mogelijkheid voor het aanvragen van een subsidie tegenkwam, werd het concept voor een tweede kaartenset steeds duidelijker. Ik heb een uitgebreid plan ingediend en subsidie aangevraagd.

Afgelopen vrijdag heb ik helaas gehoord dat de subsidie afgewezen is, omdat… er nog een ander kaartenidee ingediend was met ongeveer dezelfde gedachte erachter, dat groter opgezet was. Dat was de bevestiging voor iets wat ik al langer denk: mijn kaarten zijn niet meer uniek. Het afgelopen jaar zag ik aan alle kanten soortgelijke kaartenlijnen ontstaan.

Laat ik me daardoor uit het veld slaan? Nee, absoluut niet. Ik denk wel dat ik goed moet nadenken over het concept en dat ik met iets nieuws moet komen. Unieke punten aan mijn kaarten zijn natuurlijk dat het mijn eigen foto’s zijn en dat ik zelf een chronische ziekte heb. Dus daar kan ik misschien iets mee.

Wat denken jullie? Helemaal stoppen of doorgaan met een aangepast plan?