Via bol.com worden veel sets ‘Steuntje in de rug’-kaarten verkocht aan bedrijven. Soms zijn dat bedrijven in de zorg, maar vaak ook niet. Ik kwam op het idee om op een rijtje te zetten waar je de ‘Steuntje in de rug’-kaarten voor kunt gebruiken. Misschien is het wel iets voor jouw bedrijf!

De ‘Steuntje in de rug’-kaarten zijn een alternatief op beterschapskaarten. Je kunt er op een oprechte manier mee laten weten dat je iemand ziet staan, bijvoorbeeld omdat diegene een naaste is verloren of (psychisch) ziek is.

kaarten, beterschap, sterkte, chronisch ziek, ziek, foto's

Een aantal ideeën voor hoe je de ‘Steuntje in de rug’-kaarten in kunt zetten:

Binnen de organisatie

  • Zieke collega (iemand die uitgevallen is door een burn-out, langdurig of ongeneeslijk ziek is, in het ziekenhuis ligt, enzovoort).
  • Een overlijden (familie van een overleden collega of iemand binnen het bedrijf die een familielid verloren is).
  • Moeilijke tijden binnen het bedrijf (als teamleider het hele team een kaartje sturen, omdat ze hard hebben gewerkt vanwege onderbezetting en drukte).

Buiten de organisatie

  • Een goede klant (die ziek is of een naaste verloren heeft).
  • Een cliënt of patiënt (als je in de zorg werkt bied je natuurlijk al steun door aanwezig te zijn, maar soms kan het helpen om net iets extra’s te doen. Ik weet nog hoe bijzonder ik het vond dat ik een brief ontving van mijn begeleider. Het voelde alsof ze me zag staan.).
  • Een slachtoffer (als je met slachtoffers van misdrijven werkt bied je natuurlijk ook ter plekke de steun die nodig is, maar het is fijn voor een slachtoffer om te weten dat er ook daarna aan hem/haar gedacht wordt. Dit kan helpen in het herstel).

De ‘Steuntje in de rug’-kaarten zijn nu in de webshop ook per stuk te koop in plaats van alleen in een set! Zo kun je zelf samenstellen welke kaarten je wil hebben en zitten er geen kaarten bij die je toch niet gaat gebruiken.