Over A-typist

A-typist.nl is een blog door, voor en over volwassenen met autisme. Je vindt hier informatie, ervaringen, herkenning en tips voor het omgaan en leven met autisme.

A-typist.nl is in 2016 opgezet als persoonlijke blog van Anne van de Beek. In 2019 heeft een vernieuwing plaatsgevonden en heeft de website een algemener karakter gekregen.

Het grootste deel van de bezoekers van a-typist.nl bestaat uit autistische mensen. Daarom is het belangrijk om het uiterlijk van de website zo prikkelarm mogelijk te houden. Je kunt hier een kleine donatie doen, zodat we deze website in de lucht kunnen houden zonder advertenties te plaatsen.

Daarnaast kun je ook via de volgende links iets aanschaffen bij deze winkels, waarna A-typist hier een klein percentage van krijgt (dit kost jou niks extra).

Missie A-typist

In de maatschappij en in de media wordt nog steeds een redelijk eenzijdig beeld van autisme neergezet. Er is sprake van overrepresentatie van de heteroseksuele, jongvolwassen, witte man uit de middenklasse. A-typist.nl heeft als missie om de diversiteit binnen het autismespectrum te laten zien.

Er is aandacht voor zowel de zichtbaarheid van autisme en de daarop volgende uitsluiting, als de onzichtbaarheid van autisme en de gevolgen voor de persoon zelf.

A-typist wil een zo genuanceerd mogelijk beeld naar buiten brengen van autisme. Voor sommige mensen is autisme een beperking, voor andere een talent, en alles daar tussenin. De nuance zal ook blijken uit het woordgebruik op deze website. De bloggers maken gebruik van verschillende termen en we vragen iedereen die deze website bezoekt respect te hebben voor hoe autistische mensen zichzelf zien en willen noemen.

Over Anne

Deze website is opgericht door Anne van de Beek. Anne is afgestudeerd film- en televisiewetenschapper en heeft in 2015 de onderneming A-typist opgericht. Vanuit haar bedrijf schrijft en corrigeert ze teksten. Ook geeft ze soms lezingen over haar eigen leven met autisme of autisme in films en series. Aanvragen voor opdrachten kun je sturen naar: info@a-typist.nl

Na haar studie kwam Anne erachter dat betaald werken in een kantoorbaan niet ging lukken door haar wisselende belastbaarheid. Ze startte daarom naast haar Wajong A-typist op. Op die manier is het voor haar mogelijk om gedeeltelijk betaald te werken.

Anne is ook ontwikkelaar van de Steuntje in de rug-kaarten. Ze vond dat er niet genoeg opties waren voor het versturen van kaarten als beterschap niet aan de orde is, zoals wanneer iemand chronisch, ongeneeslijk of psychisch ziek is. Met de Steuntje in de rug-kaarten bedacht Anne daar zelf een oplossing voor.

Anne van A-typist
Ga naar de inhoud