Over Anne

Mijn verhaal

Op mijn achttiende zag mijn leven er niet echt hoopvol uit. In contact met andere mensen keek ik de kat uit de boom en als ik een poging deed tot meedoen verliep dat meestal niet zo tactisch van mijn kant. Dat werd natuurlijk genadeloos afgestraft door leeftijdsgenoten, tot het punt dat ik zo bang was voor mensen dat ik alle face-to-face-contact het liefste vermeed. Het zal je niet verbazen dat ik depressief raakte en dat ik dacht dat ik niet gemaakt was voor deze wereld.

Ik had het geluk dat de hulpverlening verder keek dan die depressie en angsten op de voorgrond, want voor veel vrouwen met autisme verloopt dat heel anders. Na mijn diagnose kwam er aan de ene kant een gevoel van berusting en acceptatie. Aan de andere kant wilde ik leren wat ik moest doen om wél mee te kunnen komen in de wereld. Toen ik eraan begon wist ik niet hoe ver ik kon komen, maar dat ik nu een eigen bedrijf heb zegt genoeg.

Ik kies ervoor om op internet open te zijn over mijn autisme en migraine. Op dit moment zit ik op een goede plek qua acceptatie. Door erover te schrijven wil ik mensen informeren, bijdragen aan een genuanceerde beeldvorming en mensen die in een andere fase zitten hoop geven dat het beter kan worden.

Ondernemen met een beperking… hoe doe je dat dan?

Ik vind het belangrijk om open te zijn over de dingen die bij mij wat minder soepel verlopen, omdat de verwachtingen dan duidelijk zijn. Ik kan bijvoorbeeld ineens uitvallen door migraine, waardoor ik vaak een wat ruimere deadline nodig zal hebben. Door het autisme is bellen niet mijn sterkste punt. Mijn telefoonnummer zul je dan ook niet vinden op deze website. 

Juist door de beperkingen die ik ervaar, zijn er ook punten waar ik op excelleer. Ik kom mijn afspraken altijd na (of zal erover communiceren als het niet haalbaar is) en ik ben gespecialiseerd in online communicatie (via mail of social media, bijvoorbeeld).

Wat zeggen anderen over Anne?

‘Leergierigheid, oprechtheid en stiptheid zijn woorden die Anne omschrijven.’

‘Anne weet goed wat ze wel en niet kan/wil/nodig heeft.’

‘Anne is een soort Dreft: een klein beetje van haar heeft een groot effect.’

Zie ook mijn LinkedIn-profiel.

Ga naar de inhoud