Header bij nieuwsberichtje over atypical

Kijktip: derde seizoen van Atypical op Netflix

Op 1 november verschijnt seizoen drie van Atypical op Netflix. Er komen tien nieuwe afleveringen bij. De serie gaat over de jongvolwassen man Sam, die graag zelfstandiger wil worden en op zoek is naar zijn eerste liefde. Vanwege zijn autisme gaat dat voor hem en zijn gezin niet altijd vanzelf.

Drie seizoenen

In het eerste seizoen van Atypical probeerde Sam zijn draai te vinden op de middelbare school en wilde hij graag liefde ervaren. Ook moest zijn moeder leren hoe ze Sam meer los kon laten. Het tweede seizoen draaide om de studiekeuze van Sam. Daarnaast gingen zijn ouders (tijdelijk?) uit elkaar, wat invloed had op alle gezinsleden.

In seizoen drie maakt Sam de overstap van de middelbare school naar de universiteit. Welke invloed zal deze grote verandering op hem hebben? Gaat hij het redden in de nieuwe omgeving?

Kritiek op de beeldvorming

Het eerste seizoen van Atypical kon op aardig wat kritiek rekenen van autistische kijkers Het was goed te merken dat er geen mensen met autisme waren geconsulteerd in het maakproces. Over de stereotypes in Atypical verscheen op deze website eerder dit artikel.

In seizoen twee werden een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo waren er een aantal personages met autisme die daadwerkelijk gespeeld werden door autistische acteurs. Door meer personages met autisme in de serie voor te laten komen, ontstaat er een breder beeld van autisme, ook bij vrouwen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content