Header bij nieuwsbericht over de deelname van christina curry aan het perfecte plaatje

Terugkijktip: Christina Curry in Het perfecte plaatje

Christina Curry is een bekende Nederlander die openlijk uitkomt voor haar autismediagnose. Ze was onlangs deelnemer aan het programma Het perfecte plaatje, waarin BN’ers fotografie-opdrachten uit moeten voeren. Hun foto’s worden beoordeeld door professionals en elke week valt degene met de laagste beoordeling af, totdat de beste fotograaf overblijft. Christina Curry is inmiddels afgevallen, maar het is de moeite waard om het programma terug te kijken. Dit kan bijvoorbeeld via Videoland.

Autismebeeldvorming in Het perfecte plaatje

In het tv-programma Het perfecte plaatje is Christina open over de dingen waar ze tegenaan loopt (door haar autisme). Voor veel volwassenen met autisme zal dit herkenbaar zijn: moeite hebben met grote groepen mensen, je ongemakkelijk voelen in het maken van contact met andere mensen, zelfs compleet vastlopen en de opdracht niet af kunnen maken. Niet alleen de moeilijkheden komen in beeld, maar ook het enorme talent dat Christina blijkt te hebben voor fotografie, door haar creatieve en onconventionele manier van denken.

Christina Curry

Als dochter van bekende Nederlanders Patricia Paay en Adam Curry, groeide Christina op in de spotlights. Dat was niet altijd makkelijk, schreef ze in de blog waarin ze haar autismediagnose bekendmaakte. Deze blog staat inmiddels helaas niet meer online. Christina verscheen ook in een aflevering van Het is hier autistisch, waarover op deze website ook een blog verscheen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content