Plaatje van de boekcover van de Engelstalige versie van Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit door Bianca Toeps

Kickstarter-campagne voor Engelstalige versie van ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’

Bianca Toeps, schrijfster van het boek ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’, is crowdfunding begonnen om het boek in het Engels uit te kunnen geven. In Nederland werden binnen een jaar 11.000 exemplaren van het boek verkocht, wat heel veel is in een klein land als Nederland! Als je het ook belangrijk vindt dat dit boek internationaal gelezen kan worden, dan kun je doneren via Kickstarter.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Het is een uitspraak die veel mensen met autisme weleens te horen krijgen. Bianca legt in haar boek uit waarom dat géén compliment is.

“Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.”

Ze kijkt naar wat de wetenschap zegt over autisme, vertelt haar eigen verhaal, en interviewt een aantal andere autistische mensen.

De crowdfunding-campagne

Steeds meer mensen zeiden tegen Bianca dat ze haar boek zo graag wilden laten lezen aan hun vrienden, maar dat die alleen Engels spraken. De kans is klein dat een buitenlandse uitgever het een kans geeft als het boek alleen in het Nederlands te lezen is, en dus besloot Bianca het heft in eigen hand te nemen.

Je kunt een klein bedrag doneren, maar vanaf 25 euro zijn er beloningen. Je krijgt bijvoorbeeld het boek in het Engels, of Bianca schrijft er een persoonlijk bedankje in.

Een voorbeeld van hoe de tekst er in het Engels uit zal komen te zien, is hier te vinden.

Bianca Toeps

Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger. Ze blogt en twittert onder andere over haar ervaringen met autisme. ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ (via de link in het Nederlands te koop) is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud