Geen lege muren meer! Foto af laten drukken bij Zor.com voor in mijn woonkamer

Ik wilde al een tijdje één van mijn eigen foto’s ophangen, want de muren van mijn woonkamer zijn nog helemaal leeg. Als er mensen op bezoek komen zeggen ze vaak: ‘Je maakt zulke mooie foto’s, er zou toch genoeg keuze moeten zijn voor wat je aan je muur kunt hangen!’ ZOR to the rescue… ik kreeg een mailtje of ik een product van hen wilde testen. De print zelf heb ik gesponsord gekregen. De andere kosten heb ik zelf betaald.

ZOR

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en moest de website bezoeken om erachter te komen dat het echt geen spammailtje was dat ik kreeg. ZOR claimt de beste prijs te hebben voor grote en aangepaste foto-afdrukken.

Ik koos voor een foto op aluminium Dibond, omdat ik al eens een foto op dat materiaal besteld heb en me dat erg goed bevallen is. Het is een plaat met een aluminium laagje, waarop de kleuren en de scherpte goed zichtbaar zijn. Ik deed een bestelling voor in totaal 30 euro en daar zat alles bij in:

  • Een aluminium Dibond-print van 40x60cm
  • Een ophangsysteem
  • De verzendkosten

De afdruk zelf kostte maar 15,99 euro, wat zeker het goedkoopst is wat ik ooit gezien heb voor dit formaat. Ik ben meer prijzen gewend van 40-50 euro voor vergelijkbare producten. Dat is dus écht een heel groot verschil. Ik was heel benieuwd of dat te zien zou zijn in de kwaliteit.

Omdat de website nog niet zo bekend is, is het fijn dat ze een goede en duidelijke FAQ (Frequently Asked Questions) hebben. Overigens staat in de FAQ dat je alleen met PayPal en creditcard kunt betalen, maar bij het afrekenen bleek dat iDeal ook een optie was.

Hoe staat het?

Ik vroeg op Twitter hulp voor aan welke muur de foto moest komen te hangen. Dit waren de mogelijkheden:

De muur waar mijn televisie voor staat.

Of de muur aan de overkant, waar mijn bank voor staat.

Beide kanten zijn op hun eigen manier druk. De ene kant vanwege alle kleine meubels en de andere kant vanwege het behang met de cirkels. Ik koos daarom voor een foto die op beide muren zou kunnen passen en ik besloot pas een beslissing te maken als ik de foto in huis had.

Ik koos voor deze foto van een zonnebloem, die ik maakte in de moestuin in het park bij mij in de buurt. De afdruk arriveerde al na twee dagen! Dat was veel sneller dan ik had verwacht. Soms duurt het wel een week als je zoiets bestelt.

Foto op de muur van een zonnebloem

Toen de aluminiumplaat arriveerde was ik niet meteen enthousiast. Het hart van de zonnebloem was donkerder geworden dan ik had verwacht (dit kan ook aan mijn scherm liggen, want ik heb een tijdelijke laptop die niet gekalibreerd is). De beste optie was om hem op de blauwe muur te hangen, omdat daar meer licht op valt, zodat de details van het donkere vlak ook goed te zien zijn. Verder kon ik geen verschillen ontdekken met duurdere prints die ik besteld heb. Vanwege het grote prijsverschil is dat dus zeker de moeite waard.

Muur met foto van een zonnebloem

Ik had de plaat ook iets lager op kunnen hangen, omdat het licht het grootste deel van de dag iets lager op de muur staat. Maar nu hij eenmaal hangt ben ik er erg blij mee. Ik heb al veel complimenten gehad van mensen die binnen kwamen lopen, dus dat is een goed teken.

1 gedachte over “Geen lege muren meer! Foto af laten drukken bij Zor.com voor in mijn woonkamer”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.