Lezing voor Marokkaanse Nederlanders over autisme

Lezing voor alle Marokkaanse Nederlanders over autisme

Autisme bij iemand van Marokkaanse afkomst? Ja, het bestaat echt. Op donderdag 23 mei geef ik, Imane Moussane, een lezing over autisme speciaal voor mensen uit de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. De locatie is Dokhuis aan de Doklaan 10 in Rotterdam. Het begint om 19.00 met een inloop vanaf 18.30, en duurt tot maximaal 20.30.

Imane Moussane

Ik ben Imane, 23 jaar, ervaringsdeskundige op het gebied van autisme, depressie en anorexia en hier blog ik sinds kort over op mijn website imanemoussane.nl. Het is mijn droom om mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten om anderen te kunnen helpen middels (levensloop)begeleiding. Verder studeer ik Koreastudies aan de Universiteit van Leiden en heb ik een grote liefde voor de natuur. 

Autisme bij Marokkaanse Nederlanders

Binnen de Marokkaanse gemeenschap is er nog veel onwetendheid over autisme. Zo wordt er vaak nog gedacht dat iemand met autisme teruggetrokken is en niet sociaal kan zijn. Een stereotype beeld, dus. Ook is de cultuur niet ingericht op iemand als ik die het bijvoorbeeld niet fijn vindt met 2 à 4 zoenen te groeten, die slecht tegen ongelijkwaardigheid tussen man en vrouw kan en die het niet kan waarderen met z’n allen uit één groot bord te eten. 

Graag maak ik het verschil en daag ik de Marokkaanse gemeenschap uit om breder en inclusiever te kijken, zodat ook de Marokkaanse autisten onder ons de ruimte voelen om zichzelf te zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud