Header: plaatje van de filmposter van Mind My Mind

Animatiefilm over autisme Mind My Mind maakt kans op een Oscar

De korte animatiefilm Mind My Mind van Floor Adams, is ingezonden voor een Oscar in de categorie Best Animated Short Film 2020. De afgelopen tijd won de film al veel (publieks)prijzen op filmfestivals over de hele wereld. De Oscar-uitreikingen vinden plaats in februari 2020.

Een kijkje in het autistische brein

De film Mind My Mind gaat over Chris; een man met autisme. Chris probeert zich te redden in de wereld met behulp van een mannetje in zijn hoofd (Hans). Als Chris verliefd wordt op Gwen, moet Hans overuren draaien om Chris het juiste sociale script te laten uitvoeren. Door Hans krijgen we te zien hoe informatie verwerkt wordt in het brein van iemand met autisme. Prikkelverwerking en de mogelijke kortsluiting die daardoor ontstaat, spelen daarbij een belangrijke rol. Het is voor het eerst dat dit zo zichtbaar gemaakt wordt.

Vertoningen

Om kans te maken op een Oscar, moet Mind My Mind eerst op de longlist komen, dan op de shortlist en pas daarna volgt een eventuele nominatie. Er is dus nog een lange weg te gaan.

Mind My Mind is begin oktober te zien op Autminds en half november op het NVA Autismecongres. Een lijst met andere vertoningen is hier te vinden.

Eerder verscheen op deze website al een recensie van Mind My Mind.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud