Cover bij nieuwsbericht over de autismeweek, waarvan een gedeelte van de evenementen online doorgaan

De Week van Autisme gaat virtueel!

—Persbericht—

“De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door” is de geweldige titel van een boek van Herman Finkers. De huidige corona crisis gooit wat dat betreft flink wat roet in het eten van de organisatoren van cursussen en jaarlijkse evenementen. Zo gaat ook de Week van Autisme niet door: van 28 maart tot en met 4 april stonden er allerlei activiteiten op het programma voor, door en met mensen met autisme. Alle fysieke bijeenkomsten van organisaties zoals de Nederlandse Vereniging van Autisme zijn uitgesteld of afgelast! En laat het soepel omgaan met veranderingen nu net niet de sterkste kant van de meeste mensen met autisme zijn. Er is echter ook iets waar mensen met autisme bovengemiddeld goed in kunnen zijn: de virtuele wereld. Soms is die online wereld een vluchthaven voor de werkelijke wereld, omdat die ongefilterd veel te hard binnen komt. Soms is de omgeving van computers er eentje die goed aansluit op de denkwereld van iemand met autisme. Vast staat dat er veel mensen met autisme op sociale media actief zijn. Vandaar dat de Week van Autisme dit jaar ook helemaal niet afgelast hoeft te worden, we doen hem dit jaar gewoon 100% online.

De Week van Autisme is gevallen, maar de Virtuele Week van Autisme staat op! Op alle sociale media worden volgende week bijdragen getwitterd, gepost of gestreamd door mensen met autisme. En door mensen die sterk betrokken zijn bij mensen met autisme. Er wordt een single op Spotify gelanceerd, er worden verhalen op Facebook en in Blogs verteld, foto’s gedeeld via Instagram, filmpjes via YouTube, grappige polls gehouden en prikkelende stellingen besproken op Twitter en (uiteraard) games gestreamd via Twitch.

De organisatie van de virtuele #WeekvanAutisme2020 nodigt u uit om ons te komen bezoeken, dat kan met meer dan 3 personen tegelijk. Gebruik ook het 2e hashtag #Gaut om ons te vinden, lees onze verhalen en plaats een reactie. Log in en maak verbinding.

—Einde persbericht—

Ook A-typist doet mee aan de Virtuele Week van Autisme en wel via Twitter. Elke dag rond 16.00 uur zal er een autismegerelateerde poll verschijnen, waar je op kunt reageren.

Het volledige deelnemersoverzicht vind je hier: https://gewoonautastisch.nl/week-van-autisme-deelnemersoverzicht/

Meer weten of wil je zelf iets organiseren? Neem dan contact op met coördinator Marc Beek: info@aut-of-the-blue.nl

1 gedachte over “De Week van Autisme gaat virtueel!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud