Ontwikkelingen binnen A-typist: even bijpraten

De frequentie waarmee ik blogs plaats is normaal gesproken natuurlijk veel hoger dan dit. Gelukkig gaat het allemaal goed. Steeds beter eigenlijk! Ik zal jullie in deze blog even bijpraten over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen weken.

Geen betaald werk

Door mijn operatie in november was ik veel minder aanwezig, ook op social media. Ik plaatste wel berichtjes, maar lezen en reageren deed ik nauwelijks. Ik merkte dat ik daardoor betaalde opdrachten misliep. Als ik ze vond, kon ik ze niet aannemen, omdat ik nauwelijks kon werken en al helemaal geen druk aankon vanwege de kwetsbaarheid van mijn gezondheid. Ik had daardoor in heel 2017 nog geen betaalde opdrachten gehad! Wel wat producten verkocht, maar dat was net genoeg om de onkosten te dekken. Nou is dat voor even geen probleem, omdat ik ook een Wajonguitkering heb, maar er was een tijdje dat ik me afvroeg of ik de onkosten wel kon blijven dekken.

Wat te doen met A-typist?

Mijn bedrijf stond dus op een breekpunt. Ik was echt aan het nadenken over wat ik met A-typist aanmoest. Was mijn ondernemersgeest er nog wel? Moest ik geen beter verdienmodel gaan bedenken? Zelfs mijn hele bedrijf omgooien misschien of een ander bedrijf starten met een duidelijkere missie en doelgroep?

Mijn lichamelijke gezondheid ging vooruit en daarmee ook mijn zin om energie in mijn bedrijf te steken. Ik voerde allerlei verbeteringen door, liet nieuwe visitekaartjes drukken en ging er veel opuit om te fotograferen in allerlei (Botanische) tuinen in Nederland (ik had veel behoefte om buiten te zijn, omdat ik dat zolang niet kon op de momenten dat ik dat wilde). Er volgde niet direct resultaat en dat was moeilijk, maar ik bleef doorgaan. Ik had er natuurlijk bijna een half jaar tussenuit gelegen. Het zou ook niet binnen een paar weken weer opgelost zijn, hield ik mezelf voor.

visitekaartjes, a-typist, natuurfotograaf, tekstschrijver, correctie
Doorbraak!

De afgelopen maand solliciteerde ik voor betaalde opdrachten. Best uiteenlopende dingen. Ik kan en wil veel en dat is vaak ook het probleem denk ik. Het zou beter zijn als er wat focus komt binnen mijn bedrijf, maar daarbij helpt ervaring en expertise opdoen ook.

En toen was daar ineens het verlossende ‘ja, we willen het proberen met je’-berichtje! Een opdracht waarbij ik gemiddeld vijf keer per week een kort stukje over internetprivacy en -security moet schrijven. De dagen en tijden waarop ik dat doe mag ik zelf bepalen en dat is dus ideaal met mijn migraine. Ik was en ben echt super blij, want het gaat heel goed en ik krijg positieve feedback. Het is een onderwerp dat ik makkelijk oppik, omdat ik me veel op het internet bevind en ik zal er de komende tijd dus veel over leren.

Ik ben dus weer up and running en sta open voor schrijf- en correctieopdrachten!

Wil je volgen hoe het me verder vergaat als ondernemer? Schrijf je dan links in om mijn nieuwe blogs te ontvangen.

4 gedachten over “Ontwikkelingen binnen A-typist: even bijpraten”

  1. Wat super fijn dat je weer up and running bent! Als iemand die niet altijd haar eigen gezondheid goed in de gaten houdt wil ik je wel waarschuwen om het rustig aan te doen. Alhoewel je dat waarschijnlijk al wel prima weet ;). Ga je over je eigen grens, dan heb je kans dat je straks ineens weer thuis zit en dat kan niet nu het net zo goed met je gaat! Ennuh, dat je niet precies weet wat je wilt met je bedrijf, dat komt vanzelf wel. Ik ben zelf ook erg lang zoekende geweest, maar denk er nu redelijk uit te zijn 🙂

    Beantwoorden
    • Hee Anne, bedankt voor je bemoedigende reactie. 🙂 Ik ben inderdaad altijd bezig met doseren, zodat ik niet volledig instort. Een beetje over je grenzen gaan is soms wel goed om de mogelijkheden wat op te rekken, maar niet te ver. 😉

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content