Header bij nieuwsartikel over prikkelarm uurtje in de albert heijn

Prikkelarm uurtje is succes, maar vrijwel geen enkele supermarkt heeft het overgenomen

Een jaar geleden werd er in het Albert Heijn-filiaal in Sint-Michielsgestel een prikkelarm uurtje ingevoerd. De verlichting is dan bijvoorbeeld gedempt, de muziek staat uit, en de caissière vraagt niet of je zegeltjes wil. Volgens het filiaal in Sint-Michielsgestel is het prikkelarme uurtje nog steeds een succes, maar bijna geen enkele andere supermarkt nam het concept over.

Oproep om het prikkelarme uurtje landelijk in te voeren

Toen het prikkelarme uurtje bij de supermarkt in Brabant ingevoerd werd, deed de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een oproep om het concept landelijk uit te rollen. Er zijn veel mensen die baat zouden kunnen hebben bij minder prikkels tijdens het boodschappen doen; ook mensen zonder autisme.

Omroep Brabant nam contact op met de vier grootste supermarktketens en kwam tot de ontdekking dat maar twee andere supermarkten in Brabant ook een prikkelarm uurtje ingevoerd hebben, en dat terwijl het initiatief aandacht kreeg in media door het hele land.

Supermarkten reageren

De Plus in Waalwijk en de Jumbo in Valkenswaard voerden wel een prikkelarm uurtje in. De Jumbo en de Lidl lieten aan Omroep Brabant weten dat ze het initiatief toejuichen, maar dat ze het zelf nog niet ingevoerd hebben.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud