Header bij blog over de Chewigem Hand Fidget

Review: Chewigem Hand Fidget

Of ik een product uit de collectie van Educadora wilde uittesten, vroeg de eigenaresse van de webshop me via mail. Ik navigeerde naar de website en kwam terecht in een soort walhalla voor producten die kunnen ondersteunen bij prikkelverwerkingsproblemen. Bijna overweldigend hoe groot het aanbod is! Na wat overleg voor het meest geschikte product om te reviewen, kwamen we uit bij de Chewigem Hand Fidget.

Ik koos voor de versie in de kleuren blauw-oranje, maar er zijn meer kleuren.

Foto van de Chewigem Hand Fidget van Educadora in de kleuren blauw-oranje.

Educadora

Educadora is een webshop waar je allerlei producten en hulpmiddelen kunt vinden voor ondersteuning bij prikkelverwerkingsproblemen. Zowel ouders van kinderen (met autisme), therapeuten, als volwassenen (met autisme) kunnen er terecht.

De eigenaresse van de webshop is Suzanne van der Star, die op allerlei manieren bereikbaar is voor persoonlijk advies over de producten (bijvoorbeeld WhatsApp, chat op de website, mail, Facebook). Je kunt dus zelf voor een manier kiezen die jou aanspreekt.

Chewigem

Chewigem is een Schots merk dat kauwsieraden maakt. De oprichtster begon ooit met een bedrijf met bijtsieraden voor moeders en hun baby’s. Al snel bleek dat er behoefte was aan kauwsieraden voor kinderen en volwassenen. Inmiddels is Chewigem uitgegroeid tot het bekendste kauwsieradenmerk onder mensen met autisme. Educadora heeft veel keuze uit het aanbod van Chewigem.

Chewigem Hand Fidget

Naast een kauwbehoefte, hebben veel mensen met autisme de behoefte om te friemelen (ofwel ‘stimmen’ genoemd, wat kan helpen om prikkels te reguleren). De Chewigem Hand Fidget combineert deze twee. Je kunt er zowel op kauwen als mee friemelen.

De hand fidget is verkrijgbaar in vier kleuren:

  • Oranje-blauw
  • Roze-geel
  • Camouflage
  • Joy (regenboogkleuren)

Toen ik de hand fidget uitpakte was het eerste dat ik dacht: die is kleiner dan ik had verwacht! Op basis van de foto’s had ik een groter voorwerp in gedachten. Het voordeel daarvan is wel dat de fidget in je handpalm past, waardoor je erin kunt knijpen, als een soort stressbal. Ik ontdekte ook al snel veel andere manieren om de fidget te gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld over de tafel of over je schoot rollen, of het balletje op verschillende manieren draaien/schuiven.

Wat me verder opviel, is dat de fidget best een sterke plasticgeur heeft. Ik ben daar nogal gevoelig voor. Ik was daardoor een beetje bang voor het kauwgedeelte dat de fidget biedt, want bij een geur hoort ook vaak een smaak, maar gelukkig proefde ik niks van de geur die ik rook. De fidget is gewoon te wassen met water en zeep of kan in de bovenste lade van de afwasmachine meegewassen worden.

Educadora verkoopt ook producten om kauwsieraden, bijvoorbeeld de hand fidget, makkelijker mee te nemen of ergens aan vast te maken, zoals de Toggle tag of de Toy strap.

Foto van een Chewigem Hand Fidget in regenboogkleur

1 gedachte over “Review: Chewigem Hand Fidget”

  1. Dit zou een mooie aanvulling zijn voor mijn dochter. Maakt gebruik van een kauwstaafje aan ketting en heeft een verzameling spinners en andere friemel dingen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content