Plaatje met het logo van Autminds. Daaronder staat 'meeting of minds' en daaronder staat 'congres voor en door mensen met autisme (en andere belangstellenden)'

Autminds zoekt sprekers rondom het thema ‘Over grenzen’

Op 8 oktober 2022 vindt Autminds voor de achtste keer plaats. Tot 20 juli kun je een voorstel indienen voor bijvoorbeeld een lezing, workshop of creatieve activiteit. Autminds is een congres dat voor het grootste deel georganiseerd en bezocht wordt door autistische mensen. Mensen zonder autisme zijn uiteraard welkom!

Het thema: over grenzen

Autminds staat dit jaar in het teken van ‘over grenzen’, maar ook ‘óver grenzen’. Het thema heeft dus een dubbele betekenis en kan op de manier ingevuld worden zoals de spreker het leest en betekenis geeft.

Grenzen zijn overal en kunnen beperkend werken, maar geven net zo goed steun en duidelijkheid. Soms overvallen grenzen je, soms ondersteunen ze je. Sommige komen van buiten; andere bepaal je zelf. Kortom: een (bijna) grenzeloze bron voor gedachtewisselingen.

Het thema van de NVA Autismeweek in april was min of meer hetzelfde. Op deze website is daar ook aandacht voor geweest met een blogserie van verschillende autistisch mensen die laten weten wat zij verstaan onder grenzen en hoe zij ermee omgaan in hun dagelijks leven. Deze verhalen kun je terugvinden onder het kopje Blogs.

Hoe dien je je voorstel in?

Als je denkt: dat is iets voor mij! Dan kun je zelf een voorstel voor een bijdrage indienen bij de organisatie van Autminds. Hier vind je alle informatie op een rijtje: je leest de sprekersinfo door, vult het formulier in en stuurt dat voor 20 juli naar sprekers@autminds.nl.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud