Header bij nieuwsbericht over het a-woord. Jongetje met autisme kijkt zonder uitdrukking in zijn gezicht naar een verjaardagstaart.

Vanaf 21 september op NPO1: Het A-woord (Nederlandse serie over autisme)

Op maandag 21 september 2020 om 21.35 uur wordt bij de EO op NPO1 de eerste aflevering uitgezonden van Het A-woord. De serie gaat over een gezin waarvan het jongste kind Sam autistisch blijkt te zijn. De andere uitzenddata zijn 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober, en 2 november.

Het A-woord

De titel verwijst natuurlijk naar het woord autisme. De ouders van Sam zien geen probleem in de bijzonderheden van hun zoon. De omgeving van het gezin denkt echter dat er meer aan de hand is en uiteindelijk valt de diagnose autisme. De ouders van Sam willen in eerste instantie koste wat kost het ‘A-woord’ niet benoemen, maar ze komen tot de ontdekking dat er werk aan de winkel is om te doen wat het beste is voor Sam en het gezin als geheel.

Bron afbeeldingen: EO

Yellow Peppers

Het A-woord is een Nederlandse adaptatie van de Israëlische serie Yellow Peppers uit 2010, waarvan twee seizoenen verschenen zijn. De serie verscheen in 2016 ook in het Engels onder de naam The A Word. Daarvan zijn drie seizoenen gemaakt. Allebei de series werden goed ontvangen.

3 gedachten over “Vanaf 21 september op NPO1: Het A-woord (Nederlandse serie over autisme)”

  1. Ga het zeker kijken en er mensen vrienden fam. attent op gemalen , vele mensen misbruik het woord autisme zeggen als je dwangmatig bent steeds dingen het zelfde doet ; Hé Autist z, je bent Autist , vind ik misbruik v het woord , die gene weten niet wat ze zeggen wat het is en beledigend kwetsend vd mensen met autisme!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud