Voorkant van het boek ik ben autastisch, met op de voorkant een meisje met een pet op

Nieuw (kinder)boek van Bianca Toeps en Esther Walraven: Ik ben autastisch!

Op 2 april (Wereld Autismedag) verschijnt het boek Ik ben autastisch! van Bianca Toeps en Esther Walraven. Je kunt nu al wel vast een exemplaar reserveren, zodat je het als eerste in huis hebt. Het is een boek bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, waarin Bianca en haar vrienden Daan, Robin en Sam uitleggen hoe het is om autistisch te zijn.

Het boek Ik ben autastisch!

Vanuit het perspectief van een jonge Bianca lees je hoe autistische hersens werken en hoe dingen voor autistische kinderen soms net even anders gaan.

Hoi, ik ben Bianca, en ik ben een alien. Nou ja, niet echt natuurlijk, maar zo voel ik me vaak wel.

Bianca legt dit uit met behulp van haar vrienden Daan, Robin en Sam. De personages stellen zich hier verder voor. Op de website kun je verder alvast een voorproefje vinden van het boek dat in totaal uit 176 pagina’s bestaat. Het boek is natuurlijk in het bijzonder gemaakt voor autistische kinderen die meer over zichzelf te weten willen komen, maar kan ook prima gelezen worden door bijvoorbeeld broertjes en zusjes, of opa’s en oma’s.

De illustraties voor het boek werden gemaakt door Anne Roos Kleiss (Roozeboos) en een leuk detail is dat je zelf de voorkant van het boek kunt kiezen.

Het boek heeft een draaibare stofomslag, waardoor je elke keer een ander personage op de voorkant van het boek zet. Lijk jij meer op Sam, of op Robin? In een handomdraai zet je ze op de cover!

Bianca Toeps en Esther Walraven

Bianca is zelf autistisch en schreef het boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, dat goed ontvangen werd. Verder houdt ze van Japan, websites bouwen en fotograferen.

Esther Walraven schrijft educatieve kinderboeken en is gezondheidswetenschapper. Ze schreef bijvoorbeeld de boeken Waarom achtbanen te gek zijn en Waarom jij van sterrenstof bent.

1 gedachte over “Nieuw (kinder)boek van Bianca Toeps en Esther Walraven: Ik ben autastisch!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud