Header bij blog over de originele fidget cube, met een foto van een zwart-grijze fidget cube

Review: originele Fidget Cube van FidgetCube.nl

Dit artikel is een samenwerking met FidgetCube.nl. Voor het schrijven van dit artikel heb ik een Fidget Cube gekregen om uit te testen.

Tot nu toe had ik alleen een Fidget Cube van AliExpress, waar ik eerder een review over schreef. Deze zijn een stuk goedkoper dan de originele Fidget Cubes van Zuru, ontworpen door Antsy Labs. Toen ik het aanbod kreeg om een originele uit te proberen, had ik daar dus wel interesse in. Ik had al begrepen dat de originele Fidget Cube veel soepeler beweegt en veel minder geluid maakt, maar dat had ik zelf nog niet kunnen ervaren dus ik was benieuwd hoe groot het verschil zou zijn.

Ook op A-typist.nl vind je een grote lijst met fidget toys, waar je ze voor kunt gebruiken en waar ze te koop zijn.

Fidget Cube

De Fidget Cube begon als Kickstarterproject (crowdfunding) van Matthew en Mark McLachlan. Ze haalden bijna 6,5 miljoen dollar op, terwijl het doel 15000 euro was, en daarmee was het één van de succesvolste Kickstarterprojecten.

Het is een speeltje in een kubusvorm, met aan elke zijde knopjes waar je mee kunt friemelen. De kubus heeft zes kanten:

  • Schakelen
  • Glijden
  • Klikken
  • Draaien
  • Rollen
  • Ademhalen

In het filmpje hieronder kun je elke zijde in werking zien. De Fidget Cube kan je helpen om beter te focussen. De kubus is daardoor populair bij mensen met bijvoorbeeld ADHD en autisme. Op FidgetCube.nl vind je een artikel over waarom fidget toys stressverlagend kunnen werken.

Geluid en gevoel: vergelijking met Fidget Cube van AliExpress

Ik kan nu inderdaad beamen dat de originele Fidget Cube veel soepeler beweegt en veel minder geluid maakt. Ik heb een filmpje gemaakt om jullie het verschil te laten zien en horen:

De originele Fidget Cube maakt alsnog wel wat geluid, wat storend zou kunnen zijn als je ‘m gebruikt waar andere mensen bij zijn, of als je zelf gevoelig bent voor geluiden. Wat ik niet genoemd heb in de video is dat de originele Fidget Cube iets kleiner is dan die van AliExpress, en dat het balletje op de originele kubus ook te gebruiken is als knop die je in kunt drukken.

FidgetCube.nl

De webshop verkoopt alleen de originele Fidget Cube, zoals die ontwikkeld is door de starters van de Kickstarters-campagne. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en er is ook een hoesje/sleutelhanger te koop om je Fidget Cube in te bewaren.

Als je op de website bestelt voor 17.00 uur ’s middags wordt je bestelling dezelfde dag nog ingepakt en verzonden. Mijn Fidget Cube werd inderdaad dezelfde dag verzonden en zou de volgende dag aankomen, maar door vertraging met de post werd dat een dagje later. Alsnog heel snel!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content