Lijst met stim toys, speelgoed om mee te friemelen of stimmen

Bijna alle fidget toys op een rijtje! Voor ieder wat wils.

Naast de Fidget cube en de Fidget spinner, die ik al eerder reviewde, zijn er nog veel meer friemelspeeltjes op de markt. Ze zouden concentratieverhogend zijn en kunnen rustgevend zijn (voor kinderen of volwassenen met autisme). Ook kunnen ze helpen om afleiding te vinden van angst of pijn. Ik maakte een lijst van de verschillende soorten fidget toys die op de markt zijn.

 • De Tangle was één van de eerste fidget toys en was lange tijd ook de enige die populair werd onder kinderen met bijvoorbeeld autisme. Het zijn schakels van plastic of metaal die je door je vingers kunt laten bewegen. Er zijn ook versies met haren of ribbels voor meer tactiele prikkels.
 • Deze Pop it toys geven het gevoel van het knappen van bubbeltjesplastic. Ze zijn er in heel veel verschillende kleuren en vormen.
 • Fidget toy Stephie, ook wel Flippy Chain genoemd: twee ringen waar twee schakels van een fietsketting aan zitten, zodat ermee gedraaid kan worden. In dit filmpje wordt het speelgoed gedemonstreerd; ook gericht op hoeveel geluid hij produceert.
 • Een fidget toy die op de vorige lijkt is de Roller chain. Dit zijn zes schakels van een fietsketting aan elkaar die je bijvoorbeeld om het topje van je vinger kunt laten draaien.
 • De Fidget Dice lijkt op de Fidget cube, maar heeft meer zijden en dus meer mogelijkheden. In dit filmpje worden de twee met elkaar vergeleken.
 • In dezelfde categorie is er de Fidget Pad. Deze heeft meer de vorm van de console van een spelcomputer en heeft acht verschillende functies.
 • Vind je het gevoel typen op een toetsenbord ontspannend? Dan is deze fidget toy met twee toetsen iets voor je.
 • De Infinity Cube kan allerlei kanten op geschoven worden. In dit filmpje kun je hem in actie zien, naast wat andere fidget toys.
 • Deze 3D-geprinte fidget slak kun je door je handen heen bewegen.
 • De Lollipopter: lijkt inderdaad op een combinatie van een lolly en een helikopter en is fijn om mee te spelen en om naar te kijken.
 • PopSockets PopPuck: een houder met twee magnetische schijven die je over elkaar heen kunt bewegen. Je kunt er trucjes mee doen.
 • Pop tubes zijn een soort buizen van plastic die je kunt uitrekken en buigen. Bij het uitrekken maken ze een geluid dat voor sommige mensen prettig kan zijn. Als je er meerdere hebt kun je ze aan elkaar bevestigen, waardoor je een langere pop tube hebt of een ketting van pop tubes.
 • Een soort stressbal, maar dan gevuld met plastic balletjes. Je kunt erin knijpen of ze in verschillende vormen manipuleren. Ze zijn er gevuld met grote ballen, met kleine balletjes of met stekels aan de buitenkant.
 • Deze Mandala fidget toy kun je allerlei kanten op bewegen, waardoor er mooie vormen ontstaan.
 • De Twiddle bestaat uit schakels die je allerlei kanten uit kunt buigen of aan of uit elkaar kan halen. Hij is er in allerlei kleuren en ook in verschillende groottes.
 • Gyrobi fidget spinner: verschillende gekleurde ringen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Het voordeel van dit speeltje is dat hij helemaal stil is.
 • Een variant op de fidget cube is deze waar kleine balletjes in zitten die je met je vingers heen en weer kan bewegen. Het is tegelijkertijd een puzzel. Je moet namelijk proberen om balletjes van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen.
 • Voor mensen die graag met hun rits spelen is er nu ook de Zipper bracelet. Een armbandje met een rits die je open en dicht kunt schuiven.
 • De Gear ring is een ring die je gewoon aan je vinger kan dragen. De buitenste randen kunnen rondgedraaid worden en laten ook de tandwieltjes draaien. Hij ziet er industrieel uit en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het nadeel van deze ring is dat je ook betaalt voor zijn looks: hij kost 165 dollar. Gelukkig zijn er inmiddels via winkels als bol.com en AliExpress veel goedkopere alternatieven te vinden.
 • Je gebruikt je pen toch al om mee te friemelen, dus waarom dan niet een pen maken met wat extra functies? De ThinkInk pen is net als de Fidget cube door middel van een Kickstarterproject op de markt gekomen.
 • Een plastic stuk kaas met twee muisjes erbij die je in de gatenkaas kunt stoppen en er weer uit kunt trekken. Deze fidget toy is erg geschikt voor mensen die de neiging hebben hun haren uit te trekken of aan hun huid te pulken.
 • De Fidget ball is zowel een fidget toy als een puzzel. De kleinere balletjes moet je naar de juiste kleur zien te krijgen.
 • Pencil fidgets: Opzetstukjes voor op potloden in de vorm van een bout aan een schroef, die heen en weer gedraaid kan worden.
 • De Marble mesh is een soort netje waar een knikker in zit. Deze kun je heen en weer bewegen door het netje heen.
 • Voor de Moon Drop fidget spinner moest ik toch echt even een filmpje opzoeken om beeld te krijgen van hoe het werkt. Dit speeltje bootst de zwaartekracht op de maan na.
 • Snapperz hebben een zuignap aan de binnenkant. Als je er aan de ene kant op drukt, zuigt de nap zich vast; als je er aan de andere kant op drukt komt hij weer los. Dit maakt een geluid wat voor sommige mensen fijn kan zijn.
 • De Jammer is een Japans speeltje dat je salto’s kunt laten maken. Er zijn veel trucjes mee mogelijk, zoals in dit filmpje te zien is. Ermee spelen zou je oog-/handcoördinatie verbeteren.

Zelf fidget toys maken

Van de meest simpele materialen kun je zelf ook heel makkelijk een aantal fidget toys maken. Hier vind je een Pinterestbord met voorbeeldjes, en hier een YouTube-filmpje met hoe je zes verschillende fidget toys kunt maken.

23 gedachten over “Bijna alle fidget toys op een rijtje! Voor ieder wat wils.”

 1. Zo, wat een hoop verschillende! Hier thuis hebben we een paar tangles en de nu zo populaire fidget spinners.
  Ik zou er wel een voorraadje van willen hebben voor in de klas. En dan geef ik niet eens les aan kinderen, maar studenten van 18+. Een mooi alternatief voor de smartphone. ?

  Beantwoorden
 2. Wauw, dankje! De spinner is niks voor mij en de tangles werken voor mij ook niet, maar er blijkt dus veel meer te zijn dan ik altijd wist. Ik ga er zeker eens goed naar kijken.

  Beantwoorden
 3. hoi.
  ik heb sins vandaag denk ik alle fidget toys. yoepi allee da denk ik toch ik zal ze allemaal even opsommen. als ik iets niet noem zeg het maar dan kan ik het erbij kopen. ok? een fidget pad: een simpel dimpel: een dimpel : een trimpel dimpel: snapperz: fidget cube: een infinity vube: 10 mogies: 5 monkey noodels: 6 mech and marbels: 5 pop its: machnetische ringen: 2 rugbie ballen: 2 tangels: 1 grote snack:en een kleine snack: 4 wacky tracks: slijm: 2 pea poppers: globbles: 2 puzzel balls: regenboog stressbal: 2 mini pop its{ eigenlijk sleutelhanger pop its mini} : 2 coole fidget spinners: motion timer: water snack: 4 pop tubes: 3 squischies: 1 stuiter ball: wereldbol stressbal: 6 nee doh s: een trimpel dimpel fidget spinner: licht gevende fidget spinner: de nieuwste soort pop it { heel populeir}: 1 octopus knuffel groot: 2 octopussen klein : dna stressbal met kleurijke balletjes: een dimpel digits: nieuwste soort heel populeir: pop it xxl de grootste pop it: key chain: roller chain: de nieuwste puzzel bal : rubiks cube groot: rubiks cube klein:massage ringen: bunchems: antie stress pen: een fidget spinner van de usa : mini fidget spinners: 2 in 1 magic puzle fidget spinner: fidget knop spinner: glow in the dark fidget spinner: 12 zijdige fidget spinner: unicornie monkey noodels: pop it kaarten spel: galaxy slijm stressballen: orbeez stressballen : stressbal met een netje: banaan squischie met water een glitter: bannaan met orbeez: bannaan stressbal met slijm in: : kikker stressbal: puffer worm: puffer ball: dino stressbal : en fruit stressbvallen : en die kleverige balletjes die tegen het plafon blijven hangen net het zelvde als bunchems: en een piep balletje ; opgepast die pop tubes maken geluid dat is een tip : ik wil jullie nog een tip geven vraag het eerst aaan u ouders voor het te bestellen de meste fidget toys vindt je op bol.com dus zeker doen he fidgets zijn leuk heel leuk want veel kinderen van mijn school willlen altijd ruilen veel mensen zeggen offeren of traden dat zeg ik ook als jullie een vraag hebben antwoord dan op dit bericht en dan probeer ik zo snel mogelijk antwoord te geven . en als jullie een fidget hebben wat i,k niet heb laat het dan maar weten VEEL PLEZIER MET JULLIE FIDGET TOYS DAAG GROETJES SOPHIE daag!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud